Bewezen effectieve interventies op het
snijvlak van mens, maatschappij en financiƫn

Lees meer Contact

Stichting R&D

Stichting R&D Sociale Innovaties

Stichting R&D Sociale Innovaties is een onderdeel van HWG. In de Stichting passen wij onderzoek toe samen met vertegenwoordigers van kennis- en onderzoeksinstellingen en mensen uit de praktijk bij de ontwikkeling en toepassing van sociale interventies.

  • Wij ontwikkelen interventies samen met de klant en de wetenschap
  • Wij ontwikkelen de methoden en de opleidingen behorend bij de sociale interventies
  • Wij doen onderzoek naar de toepassing van de sociale interventies voor continue verbetering

Stichting R&D Sociale Innovaties werkt intensief samen met verschillende kennis- en onderzoeksinstellingen. Met TNO en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) bestaat een meerjarig samenwerkingsverband. Activering van coproductie tussen universiteiten, hogescholen, instellingen en bedrijven hoort daarbij.

Stichting R&D Sociale Innovaties heeft een adviesgroep waarin besproken wordt welke interventie ontwikkeld moet worden voor welk maatschappelijk effect en oplossing, en onder welke onderzoeksvoorwaarden.

Stichting R&D Sociale Innovaties ontwikkelt opleidingen die horen bij de sociale interventies om de professionals van onze klanten uit de Private en Publieke Sector verder te ontwikkelen. Wij hebben als doel dat de klant het zelf kan en gaat doen. De Stichting zorgt voor accreditatie en sluit aan bij de professionaliseringswensen van beroepsgroepen.